Lieven Dejaeghere

content

E20 _ privaat

De halfopen bebouwing rekt zich zoveel als mogelijk uit in de lengterichting van het perceel. Hierdoor wordt de breedte van de zuidwest gesitueerde zijtuinstrook maximaal, en komt de leefruimte dieper op het terrein te liggen dan de garage. Op die manier ontstaat niet alleen een buitenruimte met bezonning en met aangename afmetingen aan de zuidwestzijde van die leefruimte; die buitenruimte is bovendien verzekert van privacy ten opzichte van de straat, net door de aanwezigheid van de garage.
Op de benedenverdieping garandeert de opeenvolging van de ruimten en hun raamopeningen het gedifferentieerd gebruik van de alzijdige buitenruimte. Zo zijn de keuken en het ontbijtterras aan de voorzijde oost geori├źnteerd, de eetruimte met terras gericht op de zuidwest gesitueerde zijstrook en de zitruimte met avondterras richt zich volledig op de diepte van de tuin.
Op de verdieping is een ruimte voorzien met centraal een grote werktafel, gelegen langs de verticale circulatie. Deze polyvalente ruimte heeft diagonaal contact met de zitruimte eronder en geniet een vergezicht over de tuinhagen van de buurwoningen heen.